Mycket händer i livet

Tiden rinner iväg och på samma gång händer det väldigt mycket i våra liv. Det är mycket berg och dalbana, ena dagen fungerar det hur bra som helst medan det andra dagar totalt havererar. Vi försöker att få vardagen att gå ihop men det är inte alltid lätt - det vet alla oavsett om man lever i en familj där det finns funktionsnedsättningar eller inte. Det som är problemet i just vår familj är energin, eller snarare saknaden av den.
Jag vill inte gnälla för mycket, för det är faktiskt så att det i vår familj finns många guldkorn också men jag vill samtidigt få förståelse för hur det faktiskt kan se ut i vårt hem och hur vi får livet att fungera.
För närvarande är jag föräldraledig och A är hos dagmamman 15 timmar i veckan. T har precis fått jobb och jobbar 10 timmar i veckan. Det innebär att han två dagar i veckan i princip är helt slut och att han använder de andra dagarna för att vila. Han gör så gott han kan hemma, inget snack om saken men ja, jag drar ett tungt lass. Det är jag som handlar, städar, lagar mat, tar alla nätterna, ofta jag som lämnar och hämtar A och det är jag som tar många läggningar. T i sin tur tar hand om soporna och tvätten. Thats it. Han ser till att ta en-två timmar på morgonen så att jag får sova lite men sedan är det inte mer. På kvällarna hjälper han att ta (oftast) H medan jag lägger snäckan. Efter en dag är jag helt slut, trött i kropp och knopp och som det ser ut just nu så sätter jag mig sedan ner och pluggar. Studierna är inte avklarade än men ska bli klar nu till våren för att ens få chansen att behålla mitt arbete. Så ja. Tungt är förnamnet.
Just därför ansökte vi om hjälp inom LSS förra året, fick avslag och blev förbannade. Det jag inte visste då var att T tillhör just den personkategori som krävs för att få insatser via LSS och därför har vi nu ansökt igen. I hopp om att få hjälp hemma.
Min man är dövblind men han är människa också och även pappa. Han har rätt att vara pappa precis som alla andra utan funktionsnedsättning. Han vill kunna ta hand om sina barn, kunna leva och ha en fritid som är oberoende av mig. Jag jobbar för T när vi är iväg, samtidigt som jag måste ha koll på A och H. Så ska det inte vara.

Så. Med den gnutta energi som finns kvar börjar nu striden för att få LSS. Tack och lov finns det hjälp att få här och nu i och med farmor och farfar. Utan den hade vi havererat för länge sen.

//Fru S